Kako poskrbeti za dober krvni obtok?

Dober krvni obtok

Krvni obtok bistveno vpliva na splošno dobro počutje in delovanje celotnega organizma. Sestavljajo ga srce, pljuča in žile, ki s skupnim delovanjem vsem telesnim celicam dostavljajo kisik ter hranila in odnašajo odpadne snovi. Brez dobre prekrvavitve vaše telo ne more dovolj dobro delovati, zato pa je pomembno, da sami v največji možni meri poskrbite za učinkovito delovanje krvnega obtoka.

Dobra prekrvavitev pomeni, da prav vsaka celica v vašem telesu dobi dovolj kisika, hranil ter vode. Posledično dobite tudi zmožnost popolnega delovanja in popolne regeneracije telesa.

Vzroki in posledice slabega krvnega obtoka

Slab krvni obtok najpogosteje povzročajo nezdravo prehranjevanje, sedeči življenjski stil ter okoljski in tudi genetski faktorji. Če kri po telesu ne teče s primerno hitrostjo, se lahko v telesu začnejo odvijati različni negativni procesi. Prav tako se zaradi nizke oksigenacije tkiv in distribucije hranil pojavita še stalna utrujenost in brezvoljnost.

Kaj lahko storite za dober krvni obtok?

Za ohranjanje dobre cirkulacije je zelo pomemben zdrav življenjski slog. Ta mora vsebovati veliko sveže hrane rastlinskega izvora. Vključuje naj predvsem citruse, oreščke, semena, oves, česen, zeleno ter avokado.

Nikakor ne pozabite na veliko gibanja na svežem zraku. Če že imate težave s slabim krvnim obtokom, se še posebej izogibajte dolgotrajnemu sedenju ali pa stanju na enem mestu.

Skozi celo življenje morate poskrbeti za dobro kondicijo ter stanje srca. Pri tem ima pomembno vlogo redna vadba, na primer kolesarjenje, plavanje, hoja, hribolazenje in podobne aktivnosti. Ker je na višinah boljše prehajanje kisika v telo, mnogi strokovnjaki pri vadbi v ospredje postavljajo predvsem planinarjenje.

Planinarjenje

Z rednim planinarjenjem do boljše prekrvavitve.

Če želite ohraniti zdrave žile, je zelo koristno, da se popolnoma izogibate nasičenim maščobnim kislinam, ocvrti hrani, procesiranim maščobam in podobni nezdravi hrani. V nasprotnem primeru si boste povzročali mašenje žil. To pomeni, da se bo zmanjšal premer žil, po katerih se pretaka kri. Posledično bo moralo srce delati veliko močneje.

Tudi kajenje in stres zelo slabo vplivata na stanje srčno-žilnega sistema. Še posebej je to značilno za osebe, ki imajo poleg slabih razvad še povsem neaktivno življenje in neustrezno ter preobilno prehrano.

Dodatni nasveti za izboljšanje krvnega obtoka

V prispevku smo vam navedli že kar nekaj nasvetov, kako v veliki meri lahko dobro poskrbite za kakovost vašega krvnega obtoka. V nadaljevanju si jih preberite še nekaj.

V prvi vrsti je zelo pomembno, da pijete veliko vode, vsaj 8 kozarcev na dan. Uživajte veliko zelenjave, polnozrnatih izdelkov ter rib. Omejite porabo sladkorja, alkohola, beljakovin, mlečnih izdelkov, kofeina in izdelkov iz bele moke. Pogosto pijte naravno limonado. Povečajte vnos vitamina B6 in magnezija. Naučite se pravilno dihati. Privoščite si savno, kopeli in masaže.

Predvsem pa je pomembno, da ste vedno dobre volje. Ne glede na to, koliko ste stari, je dobro razpoloženje izjemno blagodejno za vaše telo.

Za konec vam svetujemo, da se v primeru, če se že soočate s težavami slabega krvnega obtoka, odločite za metodo, ki se imenuje elektromagnetna terapija. Gre namreč za eno od zelo učinkovitih metod za izboljševanje krvnega obtoka.

Deli prispevek s prijatelji ...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email