Kako do gladke kože na obrazu?

Gladka koža na obrazu

Ste se morda že kdaj spraševali, zakaj imajo nekateri ljudje tako lepo gladko in porcelanasto kožo? Če si na primer pogledate obraze Azijk, boste pri veliko dekletih ugotovili, da je njihova koža na obrazu popolna. Zanje velja, da si prav vsako jutro pri umivanju obraza po posebno določenem postopku s potegi navzven in navznoter raztegujejo obraz. Postopek ponovijo tudi, ko si na obraz nanesejo tonik in kremo.

V današnjem prispevku vam bom zaupala še nekaj zelo uporabnih in koristnih nasvetov, ki vam bodo na enostaven način pomagali priti do sijoče, gladke in porcelanaste kože na obrazu.

1. Uporabljate zaščitni faktor za obraz

Zagotovo se zavedate dejstva, v kakšni meri sonce lahko poškoduje obraz in tudi druge predele kože. Ravno zato vedno in povsod uporabljajte kremo z zaščitnim faktorjem. To velja tudi za zimski čas, saj so tudi v tem letnem času sončni žarki lahko močni.

2. Doma pripravljen piling za kožo

Še ena od številnih skrivnosti, ki omogoča nadvse gladko ter sijočo kožo, je ta, da uporabljajte piling za kožo oziroma obraz. Najbolje bo, da si ga pripravite kar sami doma.

Najbolj preprost piling lahko pripravite tako, da vmešate mleto kavo v kokosovo maslo in mu dodate še eterično olje. Vse skupaj nato temeljito zmešate. Pripravljeni piling lahko daste v steriliziran lonček, ki naj bo iz temnega stekla. Hranite ga v temnem prostoru. Tak piling lahko uporabljate vsako jutro ali zvečer, preden odidete k počitku.

3. Vsakodnevna maska za obraz

Za gladko in nadvse sijočo kožo na obrazu lahko uporabljate tudi masko za obraz. Nekateri ljudje, ki se ponašajo z najlepšo kožo na obrazu, maske uporabljajo prav vsak dan. Če sami nimate časa za pripravo primerne maske, si jo lahko kupite v mnogih trgovinah.

4. Skodelica zelenega čaja na dan

Zeleni čaj je znan po tem, da je poln antioksidantov. Ti vplivajo na elastičnost kože, preprečujejo prezgodnje staranje kože in po nekaterih raziskavah celo zmanjšujejo možnost nastanka raka. Privoščite si torej razvajanje v obliki skodelice dišečega zelenega čaja. Če ga boste pili vsak dan, bo vaša koža na obrazu gladka, sijoča, obenem pa boste imeli manj možnosti, da zbolite za rakom.

5. Primerna količina spanca

Razliko na svojem obrazu boste opazili že, če boste noč dobro prespali. To je mogoče doseči tako, da preden odidete spat, zagrnete zavese, ugasnete vse mobilne ter podobne naprave, skratka poskrbite za vse, kar bi vas med spanjem lahko motilo.

Neprekinjenih osem ur spanja je potrebnih zato, da se koža in telo optimalno spočijeta. Posledično bo v vašem organizmu manj kortizola – stresnega hormona, ki vpliva na prezgodnje staranje kože in telesa.

Priporočamo vam, da med spanjem poskrbite še za vlaženje svojega obraza. Najbolje je, da izberete kakovostno hidrantno masko, ki bo med spanjem poskrbela za odstranitev odmrlih kožnih celic in povsem osvežila vašo polt.

6. Posegajte po sadju in zelenjavi

Če boste želeli svoj obraz ohranjati gladek na dolgi rok, potem je dobro, da posegate po čim več vrstah sadja in zelenjave. Izogibajte pa se hrani z visokim glikemičnim indeksom.

Lahko se za en mesec odpoveste alkoholu, kofeinu, kvasu, sladkorju in glutenu. Vmes pa jejte čim bolj zdravo in naravno. Presenečeni boste, kako zdravo sijoča bo vaša koža in to ne samo na obrazu.

Deli prispevek s prijatelji ...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email