Hitra metoda za odpravo prehlada

Metoda za odpravo prehlada

Prehlad je pogosta nadloga, ki nas ponavadi obišče takrat, ko je najmanj potrebno. Službene in domače obveznosti nam ne dopuščajo, da bi si vzeli nekaj časa in se tako na dostojen način pozdravili. Ljudje zato vse pogosteje posegamo po najrazličnejših metodah, ki veljajo za učinkovite in hitre.

Nekaj uporabnih metod, ki so primerne prav za vsakogar, bom navedla tudi v nadaljevanju.

Katere so najučinkovitejše metode ob prvih znakih prehlada?

  1. Pojejte pol stroka česna ali dve česnovi kapsuli.
  2. Vzemite 20 kapljic tinkture ameriškega slamnika, raztopljenega v vodi.
  3. Spijte okusen zeliščni čaj.
  4. Vzemite 250 miligramov vitamina C z dodatkom flavonoidov.

Uživajte korenje, špinačo, brokoli, pšenične kalčke, sončnično olje, orehe ter mandlje. Prva tri živila vsebujejo veliko vitamina A, ostala veliko vitamina E. Poleg vitamina C ravno vitamina A in E najbolj krepita odpornost.

Opomba: Prve štiri nasvete prakticirajte na vsaki dve uri. Najbolje je, da si izberete eno metodo oziroma ukrep. Četudi jih izberete več, ne bo nič narobe.

Katera metoda je še izjemno priljubljena?

Verjetno ste že slišali za metodo, ki se imenuje kura s potenjem ob začetku prehlada. Z njo morate začeti takoj ob prvih znakih prehlada, če želite, da bo delovala učinkovito.

Preliti morate 3 zvrhane čajne žličke cvetov bezga, in sicer z dvema skodelicama kropa. Po približno desetih minutah to precedite. Nato hitro popijte skodelico vročega čaja, potem opravite kopel, ki naj traja od pet do največ deset minut. Začnite z vodo, ki bo imela 37 stopinj Celzija, temperaturo višajte do največ 40 stopinj.

Nato morate počakati, da vroča voda steče z vašega telesa. Še vlažni se kasneje zavijete v veliko ter ogreto brisačo. Na vrh dajte še toplo odejo in zlezite v toplo posteljo. Prav kmalu se bo vaše telo začelo potiti. To je že prvi znak, da boste vaš nenadni prehlad hitro opravili.

Deli prispevek s prijatelji ...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email