Kako izbrati popolno maturantsko obleko glede na vašo postavo?

April lahko pomeni poročno sezono za odrasle, za najstniško publiko pa ta mesec zaznamuje začetek maturantskega plesa. Medtem ko TV oddaje to prikazujejo kot veselo priložnost, lahko povzroči nekaj stresa – še posebej, ko je čas, da bi našli popolno maturantsko obleko.

Pri izbiri moramo upoštevati, kakšno postavo imamo in kakšne obleke bi bile najbolj primerne. Obstaja namreč veliko različnih postav in vsi stili se ne priležejo vsakomur.

Hruška

HruškaTej postavi idealno paše a-linija maturantskih oblek s pasovi. Pasovi odvrnejo pogled od zgornjega in spodnjega dela in se osredotočijo na sredino. Hruškasta postava ima lep ozek pas, močno oprsje in močno zadnjico ter noge.

Dobra izbira je tudi rahlo telirana obleka, s katero poudarite ozek pas. K tej postavi se lepo prilegajo tudi izrezi na krilu, zakrita ramena in V izrez oblek.

Prav tako se hruškasti postavi prilega »princeska« stil maturantskih oblek, vendar je pomembno, da segajo do tal.

Trikotnik

Boki so ozki in pogosto je pas neopredeljen. Uravnotežiti morate širši zgornji del telesa s svojim ožjim spodnjim delom, da ustvarite več učinka peščene ure. To se doseže z izbiro maturantske obleke z naborki, hkrati pa ta ustvari tudi bolj definiran pas. Če imate radi svoje noge, jih tudi pokažite. Idealna obleka za tiste z velikimi prsi bi morala vključevati steznik za dodatno podporo. Najboljši modni videz za to vrsto telesa vključuje obleke s širokimi naramnicami in nedrčkom, izogibajte pa se zelo tankim naramnicam in visokim naramnicam, ki so običajno speljane okoli vratu. Poskusite maturantske obleke linije a – vaš trup bo videti očitno manjši in več pozornosti boste usmerili v spodnji del telesa.

Jabolko

JabolkoTip telesa »jabolko« je telo, ki ima največji trebuh. Ta tip telesa ima ponavadi tanke noge in krajši pas. Tej postavi se izvrstno prilega obleka, ki pritegne pozornost v zgornji del telesa ali spodnji.

Dobra izbira je tudi obleka s pasom pod prsmi. Pozornost bo usmerjena v pas in ne v trebuh. Dobra izbira je tudi linija a maturantskih oblek. Krilo vam bo pomagalo zakriti trebuh, kratko krilo pa je primerno za dekleta z lepimi nogami. Če imate lepe noge, se prepričajte, da jih boste tudi pokazale.

Odločite se za maturantsko obleko stilov, ki odvrnejo pozornost proč od sredine in poudarjajo druga področja vašega telesa, kot so ramena, roke in noge. Na tip »jabolko« se priležejo tudi cocktail obleke na korzet, ki vas bodo zožile v pasu in vam poudarile noge.

Peščena ura

Peščena uraVaše prsi in boki so v razmerju in vaš zgornji del je v razmerju z dolžino nog. Najboljša izbira za vas je maturantska obleka z odprtim hrbtom ali obleka z vratno linijo in V izrezom. Prilegajo pa se tudi obleke stila morske deklice, saj vam zelo lepo poudarijo žensko figuro. Ta tip postave pa si lahko tudi privošči »baby doll« stil. Obleka naj bo predvsem na korzet, saj zoži pas.

Primerno izbiro prav tako predstavljajo telirane maturantske obleke. V takšni obleki boste pokazale figuro, kar vas bo naredilo še bolj ženstvene. Pri postavi peščena ura bodite posebej pozorne na izbiro materiala. Peščena ura velja za najbolj zaželeno postavo, zato vsaka ženska iz svoje postave želi ustvariti učinek peščene ure.

Pravokotnik

Če imate tak tip postave, je najbolje, da poudarite vašo vitko in dolgo postavo. Lepo se prilegajo obleke, ki segajo do tal, ali asimetrične obleke. Zaželeni so izrezi pri predelu nog in dolgi V izrezi, ki delujejo zelo elegantno in se na vaš stil postave čudovito podajo. Izogibajte se oblekam morske deklice, saj za to vrsto oblek potrebujete zelo izrazite boke in razgibano figuro.

Majhna dekleta

Majhna dekleta bi morala z maturantskimi oblekami očitno povišati telo z dolgimi oblekami, ki prikrijejo čevelj. Na ta način lahko svojo višino povišate za 3-4 cm. Pomembno je tudi, da izbere čevlje s peto.

Deli prispevek s prijatelji ...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email