S francosko manikuro do zapeljivih nohtov

Pravijo, da so lepi in urejeni nohti okras vsake ženske, a sodobni trendi so to prepričanje gotovo privedli do skrajne meje. Ženske se namreč nič več ne odločajo za urejene in nevpadljive nohte, ki kažejo na dobro nego in zdravje, temveč imajo vse raje nohte, ki so pretirano okrašeni – pogosto so nepraktične dolžine, poslikani in opremljeni z bleščicami in drugimi dodatki, zaradi česar so videti nenaravni in izumetničeni. Nekaterim je to všeč, drugim ne, vsekakor pa jev mnogih primerih povsem neprimerno.

Če želite eleganco, je precej boljša francoska manikura. Ta velja za klasiko in poskrbi, da je noht videti urejen in zdrav, hkrati pa nevpadljiv, torej je primerna za vsako priložnost.

Francoska manikura zahteva nekaj vaje, predvsem pa veliko potrpežljivosti. Če želite zanjo poskrbeti sami, si lahko v drogeriji kupite komplet za francosko manikuro, ki vsebuje tri različne lake in nalepke, s katerimi boste natančno pobarvali konico nohta.

Kako pričeti?

1. Nohte pripravite na lakiranje tako, da jih dobro namočite in zmehčane obnohtno kožico. Ko je ta popolnoma mehka, nohte dobro obrišite in kožico z leseno paličico potisnite nazaj proti rastišču. Kožico in okolico nohta namažite z negovalnih oljem in počakajte, da se popolnoma vpije.

2. Noht oblikujte. Pomagajte si s škarjicami ali ščipalnikom, da ga skrajšate, nato pa uporabite kakovostno pilico. Ne pilite sem in tja, temveč vedno zgolj v eno smer! Francoska manikura je najlepša, če nohti niso predolgi, torej naj konica ne presega 5 milimetrov.

4. Na suh in čist noht nanesite prvo plast laka (nežno rožnatega ali bež). Z njim dobro zaprite tudi konico oziroma spodnjo stran konice nohta. Počakajte, da se popolnoma posuši. Ne hitite!

5. Z belim lakom pobarvajte konico. Nekaterim to uspe brez šablone, manj vešči pa naj si pomagajo s samolepilno šablono.

6. Ko je konica popolnoma suha nanesite na cel noht še prozoren lak z visokim sijajem, da se francoska manikura fiksira.

Deli prispevek s prijatelji ...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email